Főoldal / Vegetáriánus / Tejszínes gomba (köret)

Tejszínes gomba (köret)

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes gomba (köret)

Tejszínes gomba (köret)

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • őrölt fehér bors
  • kakukkfű
  • szerecsendió
  • 1-1,5 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 5 dkg vaj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A gombát folyóvíz alatt mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le. Ezután ízlés szerint vágjuk fel vékony csíkokra. (én a nagyobb gombákat félbevágtam, majd utána szeleteltem fel)

Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a fűszerekkel. Ezután forgassuk össze, majd pároljuk kb. 15 percig, hogy zsírjára süljön. (párolás közben a gomba elég sok levet enged, így nem kell alá folyadékot önteni)

Amikor a gombáról elpárolódott az összes folyadék, öntsük fel a tejszínnel, keverjük össze, és addig főzzük, hogy kellően besűrűsödjön.
Tálaláskor az elkészült gombát kínáljuk pl. sültek, halak….. mellé köretként.

Tejszínes gomba (köret) 4.75/5 (4 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére