Tejszínes gomba (köret)
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A gombát folyóvíz alatt mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le. Ezután ízlés szerint vágjuk fel vékony csíkokra. (én a nagyobb gombákat félbevágtam, majd utána szeleteltem fel)
Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a fűszerekkel. Ezután forgassuk össze, majd pároljuk kb. 15 percig, hogy zsírjára süljön. (párolás közben a gomba elég sok levet enged, így nem kell alá folyadékot önteni)
Amikor a gombáról elpárolódott az összes folyadék, öntsük fel a tejszínnel, keverjük össze, és addig főzzük, hogy kellően besűrűsödjön.
Tálaláskor az elkészült gombát kínáljuk pl. sültek, halak….. mellé köretként.