Tejszínes kókuszkocka
Hozzávalók:Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szét választjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral .
A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztel elkeverjük a sütőport, a tojásos masszához adjuk. Elkeverjük, majd jön a tojás fehérje óvatosan kanalanként a masszához adjuk.
Kivesszük a massza kb negyed részét, és bele keverjük a kakaót.
Mindkét masszát külön kisütjük, előmelegített, sütő papírral kibérelt tepsiben.
Ha kihűltek, a sárga piskótát ketté vágjuk.
Szokásos módon pudingot készítünk a cukorból, tejből, és a tejszín ízű pudingból.
A hulala tejszínt kemény habbá verjük, és mikor teljesen kihűlt a puding akkor hozzá keverjük. Hozzá keverjük, a kókusz reszeléket is.
A sárga lapot megkenjük krémmel, jön a barna (kakaós) lap, újra a krém, majd befedjük a sárga lappal .
A tetejét is megkenjük krémmel, a felolvasztott torta bevonót rácsurgatjuk, és megszórjuk kókusz reszelékkel.
Hűtőbe tesszük 2 óra hosszára.
Tipp / megjegyzés:
Könnyű nyári sütemény.