Tejszínes – mustáros tokány
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst vékony csíkokra vágjuk. Megforgatjuk a lisztben, majd forró olajban megfuttatjuk, hogy kérget kapjanak a hús csíkok.
Majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az ételízesítő kockát, felöntjük egy ksi vízzel és lefedve puhára pároljuk. Közben sűrűn megkeverjük, majd fedő nélkül hagyjuk, hogy a felesleges víz elpárologjon alóla, és a hús megsüljön.
A csemege uborkát és a paradicsomot is apró kis kockákra vágjuk és fél deci olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a mustárt és ráöntjük a tejszínt, majd 1-2 perc alatt összefőzzük.
A mártást a megsült húshoz adjuk és pár perc alatt összeforraljuk.
Barna vagy sima rizzsel tálaljuk.