Főoldal / Kelt tészták / Tepertős lekváros párnácska

Tepertős lekváros párnácska

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tepertős lekváros párnácska

Tepetőkrémes lekváros párnácska 1

Hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 teáskanál cukor
  • 4,5 dl meleg tej
  • 2 evőkanál étolaj
  • 10 dkg darált tepertőkrém
  • 3 tojás
  • 0,5 kg bármilyen ízű kemény lekvár
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Lisztet mély tálba öntjük közepébe mélyedést készítünk,bele tesszük a sót cukrot,majd bele morzsoljuk az élesztőt.

Rá öntjük a tejet, majd  hozzá adjuk a tepertőkrémet, két evőkanál étolajat, a tojások sárgáját, és sima rugalmas tésztává dolgozzuk.
Lisztezett gyúródeszkára borítva,  jól át gyúrjuk ,majd fél centi vastagra,nyújtjuk, és téglalap alakúra vágjuk. A közepébe lekvárt teszünk, szélét jól le nyomkodjuk.

Egy 39x 39cm-es és egy 38×36 cm-es tepsibe tesszük de ne szorosan,mert sütés közben megnőnek.

Két tojás fehérjével megkenjük,és 30-percet kelni hagyjuk.

Előmelegített sütőben,250 fokon  30 perc alatt készre sütjük.
Fahéjas porcukorral megszórjuk majd hidegen tálaljuk..

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére