Tepertős lekváros párnácska
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Lisztet mély tálba öntjük közepébe mélyedést készítünk,bele tesszük a sót cukrot,majd bele morzsoljuk az élesztőt.
Rá öntjük a tejet, majd hozzá adjuk a tepertőkrémet, két evőkanál étolajat, a tojások sárgáját, és sima rugalmas tésztává dolgozzuk.
Lisztezett gyúródeszkára borítva, jól át gyúrjuk ,majd fél centi vastagra,nyújtjuk, és téglalap alakúra vágjuk. A közepébe lekvárt teszünk, szélét jól le nyomkodjuk.
Egy 39x 39cm-es és egy 38×36 cm-es tepsibe tesszük de ne szorosan,mert sütés közben megnőnek.
Két tojás fehérjével megkenjük,és 30-percet kelni hagyjuk.
Előmelegített sütőben,250 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
Fahéjas porcukorral megszórjuk majd hidegen tálaljuk..