Tepertős pogácsa Marcsi konyhájából
Hozzávalók:
A lekenéshez:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőből cukorból és némi kis tejből kovászt készítünk vagyis felfuttatjuk.
Amikor felfutott, a többi hozzávalóval gép segítségével tésztát dagasztunk belőle. Majd fél óra alatt meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A tepertőt ledaráljuk, kicsit sózzuk borsozzuk.
Amikor a tészta megkelt, téglalap alakúra kb 1-2 centi vastagra kinyújtjuk, megkenjük a tepertőkrémmel és összehajtjuk.
Ekkor ismét fél órát pihentetjük, ismét nyújtunk rajta, tepertőkrémmel megkenjük, hajtogatjuk és pihenni hagyjuk.
A második pihentetés után kinyújtjuk, a maradék tepertőkrémet elkenjük rajta, hajtogatjuk, majd tetszés szerinti kiszúróval kiszaggatjuk
A tetejét, felvert tojással lekenjük és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.