Tepsis cukkini
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A cukkinit, a hagymát és a paradicsomot felszeleteljük.
Egy sütőedény alját kikenjük olívaolajjal, szórunk rá durva szemű sót, és szétterítjük benne a kölest.Ez lesz a nedvességmegkötő anyag, hogy ne tocsogjon az egész a sülés során keletkező létől.
A felszeletelt cukkiniket, hagymákat, paradicsomokat nagyjából sorba rakjuk úgy, hogy először a cukkiniket körbe-körbe kirakjuk, és közé dugdossuk a többit.
A zöldségek tetejére rászórjuk az összevagdalt zöldfűszereket (szárított is lehet), sózzuk, borsozzuk. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Miután nagyjából megsült, megkenjük a fokhagymával elkevert natúr joghurttal, rámorzsoljuk a tetejére a juhtúrót, megszórjuk a finomra vágott paprikával és megpirítjuk.
Ízes lett és szép színes.
Egy tál céklás jégsaláta, balzsamecettel és olívaolajjal épp jó volt hozzá.
Jó étvágyat kívánok!
Beküldő: Márti
hogymegtudjuknezni.blogspot.hu