Tepsis karaj gazdagon
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, majd héjastól feltesszük főni enyhén sós vízben. Majdnem teljesen puhára megfőzzük. A burgonyát leszűrjük, majd felszeleteljük kb 1 cm-es szeletekre.
A csont nélküli karajt enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalán jól elősütjük. Sülés közben rányomjuk a fokhagymát is.
Egy hőálló edényt kivajazunk, a maradék vajat felkockázzuk. Az edénybe leteszünk 1 sor burgonyát, sózzuk, szórunk rá petrezselymet, és teszünk rá a kockázott vajból. erre ismét egy sor burgonya következik, és így rétegezzük, amíg tartanak a hozzávalók.
A tetejére helyezzük az elősütött hússzeleteket, majd meglocsoljuk a serpenyőben visszamaradt fűszeres olajjal. Mindegyik hús tetejére teszünk 1-1 szelet baconszalonnát.
Rápakoljuk a felszeletelt paprikát és hagymát, majd alufóliával lefedve 170fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. Majd levesszük róla a fóliát, megszórjuk bőségesen reszelt sajttal, és további 15-20 percre visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.
Egyszerű, és egyben fenséges egytálétel, mely akár a vasárnapi asztalon is megállja a helyét.
Tipp / megjegyzés:
Tetszés szerint tehetünk rá sonkát, paradicsomot, vagy akár vékonyra szeletelt kolbászt is.