Főoldal / Egytálételek / Tepsis, lecsós csirkemáj

Tepsis, lecsós csirkemáj

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tepsis, lecsós csirkemáj

Tepsis, lecsós csirkemáj

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemáj
  • 1 üveg lecsó
  • 2 fej hagyma
  • 2 kg burgonya
  • kevés só
  • frissen őrölt bors
  • (esetleg szárított, morzsolt majoránna ízlés szerint)
  • 1 kanál olíva olaj a tepsi aljára
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A megtisztított krumplit ízlés szerint kockákra, vagy karikákra vágjuk. A tepsi aljára olajat csorgatunk, majd ráterítjük a krumplit. Ezt enyhén megsózzuk, beterítjük karikákra szelt hagymával, és elosztjuk rajta a lecsót, majd jól összeforgatjuk.

A szükség szerint megtisztított, félbevágott csirkemájat a lecsós krumplirétegre tesszük, enyhén megborsozzuk, és esetleg megszórjuk kevés majoránnával.

Végig alufólia alatt sütjük addig közép meleg sütőben, míg mind a krumpli, mind a máj meg nem sül. (puhul) A májat külön már nem sózzuk, mert a lecsós krumpli íze, aromája a fólia alatt elkeveredik az étel egészével. A fóliát nem tanácsos levenni a tepsiről, esetleg csak a leges legvégén. Ekkor viszont, már kapcsoljuk ki a sütőt. Így nem szárad ki a máj, hanem csupán párolódik a krumplival, valamint a lecsó levével, pikáns aromájával együtt.

Tipp / megjegyzés:
Isteni, laktató, gyors egytálétel lett belőle. Rendkívüli egyszerűsége, nem utolsó sorban ízletessége miatt, közkívánatra nem az utolsó alkalom, hogy ez a finomság tölti meg a sütőnket. A mennyiség éppen elég ahhoz, hogy ne csak ebédkor, hanem vacsorakor is megtöltse éhes gyomrunkat. Megunni pedig nem lehet!

Mentés

Tepsis, lecsós csirkemáj 5.00/5 (2 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére