Tepsis rakott krumpli lilakáposztával
Hozzávalók:Krumpli:
Káposzta:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat megfőzöm, felszeletelem. A kolbászt felkarikázom. A káposztát legyalulom, a hagymát aprítom. A gombát felszeletelem.
A krumplit héjában félig megfőzöm, megpucolom és felszeletelem.
A felét lerakom egy olajozott tepsibe, fűszerezem.
Rápakolom a tojás, a gomba és a kolbász szeleteket, majd újabb krumpliréteg következik.
Fűszerezem, locsolok rá olajat, rákanalazom a tejfölt.
Berakom a sütőbe, és 180 C fokon megsütöm.
Közben egy serpenyőben olajon a köménymagot megpirítom, rádobom a hagymát, cukrot, karamellizálom.
Majd ráteszem a káposztát, a babérleveleket, fűszerezem, locsolok rá ecetet. Fedő alatt párolom.
Tálaláskor szedek a tányérra rakott krumplit, mellé lilakáposztát