Thai tökleves rákokkal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tököt félbe, majd csíkokra vágom, meghámozom, közepét eldobom. Ezután kb 2 cm-es kockákra vágom.
A lilahagymát, citromfüvet felszeletelem. A fokhagymát és a gyömbért megpucolom, és felaprítom. A koriandert, petrezselymet apróra vágom. Az újhagymát, répát, és a paprikákat hosszú csíkokra vágom..
Egy serpenyőben olajat hevítek, beleteszem a hagymákat, a citromfüvet, és 5 percig dinsztelem. Hozzáadom a tök darabkákat, répát, paprikát,é s tovább dinsztelem. Majd felöntöm vízzel és a kókusztejjel, beleteszem az összemorzsolt leves kockákat, fűszerezem. Forrás után 10 percig főzőm.
Ekkor beleteszem a rizstésztát, a garnélákat, a rákokat, az összevágott koriandert, petrezselymet.Facsarok bele citromot, teszek bele citrom szeleteket, locsolok bele szóját, és chili szószt. További 5 percig főzöm.
Tálaláskor díszítem egy szelet citrommal és koriander levéllel, az edény karimájára rakok egy garnélát.
Tipp / megjegyzés:
Ezzel a recepttel azt kívántam megmutatni, hogy a tököt nem csak sütni lehet, és nem csak krémlevesnek főzhető, de egzotikusnak számító étel is készíthető belőle.