Tiramisu szelet

Hozzávalók:A tészta réteghez:
A kávés krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy kisméretű tepsibe a kezünkkel belenyomkodjuk. Villával megszurkáljuk és 175 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Amíg a lap sül a krém többi hozzávalóját egy tálba tesszük, és egy mixerrel simára keverjük. A csokit lereszeljük, kivesszük a lapot a sütőből, és a meleg tészta tetejére szórjuk. A krémet, a forró csokis lapra simítjuk Visszatesszük a sütőbe a tepsit és még40 percig sütjük 175 fokon. (A krém nekem kicsit felpúposodott, de megszurkáltam, és akkor lesimult) Kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponét kikeverjük a tejszínnel, és ezt a krémet kenjük a kihűlt süti tetejére. ( Én ebbe nem kevertem cukrot, de aki édesebben szereti, egy picit tehet bele.)
A tetejét cukrozatlan kakaóporral megszórjuk, de lehet csoki forgácsokkal is díszíteni.
Finom süti, próbáljátok ki.
Tipp / megjegyzés:
Az íze nagyon finom, alul ropogós keksz, rajta a puha krémmel isteni páros.
Az elkészítése tényleg gyerekjáték, csak a sütési időt kell kivárni, egyébként nem időigényes. Ez az adag elég kicsi, az egyik legkisebb tepsimben készült, de akár egy nagyobb családnak is elég, 16 szelet lett belőle.
Receptkirály.hu Receptek képekkel



