Tiramisu szelet
Hozzávalók:A tészta réteghez:
A kávés krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy kisméretű tepsibe a kezünkkel belenyomkodjuk. Villával megszurkáljuk és 175 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Amíg a lap sül a krém többi hozzávalóját egy tálba tesszük, és egy mixerrel simára keverjük. A csokit lereszeljük, kivesszük a lapot a sütőből, és a meleg tészta tetejére szórjuk. A krémet, a forró csokis lapra simítjuk Visszatesszük a sütőbe a tepsit és még40 percig sütjük 175 fokon. (A krém nekem kicsit felpúposodott, de megszurkáltam, és akkor lesimult) Kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponét kikeverjük a tejszínnel, és ezt a krémet kenjük a kihűlt süti tetejére. ( Én ebbe nem kevertem cukrot, de aki édesebben szereti, egy picit tehet bele.)
A tetejét cukrozatlan kakaóporral megszórjuk, de lehet csoki forgácsokkal is díszíteni.
Finom süti, próbáljátok ki.
Tipp / megjegyzés:
Az íze nagyon finom, alul ropogós keksz, rajta a puha krémmel isteni páros.
Az elkészítése tényleg gyerekjáték, csak a sütési időt kell kivárni, egyébként nem időigényes. Ez az adag elég kicsi, az egyik legkisebb tepsimben készült, de akár egy nagyobb családnak is elég, 16 szelet lett belőle.