Toffifie sütemény
Hozzávalók:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A 10 db tojást szét választjuk. A sárgáját a vajjal porcukorral habosra keverjük ez kb 15 perc, majd hozzá adjuk a kissé megolvasztott mogyorókrémet.
A tojást pici sóval kemény habbá verjük.
A lisztet a sütőporral alaposan elkeverjük. Lassan hozzáadjuk a tojásos masszához és elkeverjük. Óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, vigyázva, hogy ne nagyon törjön össze. A masszát, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. (kb 20perc)
Ha kihűlt lehúzzuk róla a papírt és 3 lapba elvágjuk.
A krémhez a 2 kanál cukrot karamellizálunk, majd felöntjük 1 dl hideg vízzel, majd addig melegítjük, míg a cukor újra felolvad.
A 7 dl tejhez hozzá öntjük a karamellizált cukrot, és 12,5 dkg margarint. Majd addig melegítjük, míg langyos lesz, ekkor hozzáadjuk a karamellás cukrokat.
A lisztet egy pohárban kikeverjük a tojás sárgájával, a porcukorral és egy kevés tejjel. Majd a meleg karamellás tejbe keverjük. (nem baj, ha maradnak benne karamell darabok)
Lassan kevergetve, alacsony lángon besűrítjük.
(Ha nem találjuk sűrűnek, nyugodtan adjunk a krémhez még kevés lisztet.)
A krémet kihűtjük és összeállítjuk vele a lapokat. Minden krém réteg tetejére kenjünk vékonyan a kissé megolvasztott mogyorókrémből.
A tetejére is kerüljön krém, majd szórjunk rá apróra vágott földi mogyorót.
Tálalásig hűtőbe tesszük, majd szeletelve kínáljuk.