Tojáslikőrös szelet
Hozzávalók:A tészta hozzávalói:
A krém hozzávalói:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szét választom.
A fehérjét csipet sóval, és 8 deka cukorral kemény habbá verem.
A sárgáját a maradék cukorral, vízzel, olajjal, joghurttal habosra kikeverem.
A lisztet összekeverem a kakaóporral és a sütőporral.
A sárga masszát és a habot óvatosan összekeverem, majd beleforgatom a kakaóporos, sütőporos lisztet.
Nagyméretű sütőpapiros sütőlapra simítom, és 170 fokon megsütöm.
Amikor a lap megsült és kihűlt ketté vágom.
Elkészítem a krémet:
Keverő tálba beleöntöm a tejet és a krémport. Kis fokozaton összekeverem,2-3 percig amíg besűrűsödik a krém. Ekkor hozzáadom a margarint, és még 1 percig keverem.
A lapot a kém 2/3 részével megtöltöm, a maradék krémet a tetején elsimítom.
Cukrozott gyümölccsel és csokival díszítem.