Tökmagkrémes csavart rúd
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A hozzávalókat a megadott sorrendben bepakoljuk a mixer táljába. A dagasztóhoroggal összedolgozzuk a tésztát, majd kelesztőtálban hagyjuk a duplájára kelni. (Ha nagyon ragacsos lenne a tészta, még kevés lisztet kell hozzáadni.)
A töltelékhez a tökmagot leturmixoljuk az olíva olajjal, összekeverjük a puha sajtkrémmel, sózzuk, borsozzuk, és a reszelt parmezánt is hozzá keverjük.
A megkelt tésztát 10 részre osztjuk, majd a lisztezett nyújtólapon egyenként ovális lappá nyújtjuk.
A lapokat megkenjük a tökmagos krémmel, felcsavarjuk több helyen megtekerjük majd pár helyen egy pengével (vagy éles késsel) bevágjuk.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket, egymástól távolabb, majd 30percig kelni hagyjuk.
A megkelt rudakat lekenjük a tojás sárgájával és belenyomkodjuk a tökmagokat. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Isteni illata van sütés közben, szuper alternatíva az iskolába is, szendvics helyett.