Tökös lecsó darált hússal füstölt kolbásszal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A szalonnát és a hagymát kockára vágom. A paprikákat karikára szelem, a paradicsomokat negyedelem.
Egy fazékban teszek fel vizet forralni, megsózom.
Egy serpenyőben olajon megpirítom a szalonnát, rádobom a hagymát és megdinsztelem. Ráteszem a darált húst és fehéredésig pörkölöm. Ekkor következik a szeletelt paprika, majd a paradicsom, végül a gyalult tök. Ízlés szerint fűszerezem (só, bors, paprika), majd együtt tovább főzöm.
Amíg a lecsó készül, megdörzsölöm az újkrumplit, beleteszem a forrásban lévő sós vízbe. A kolbászt felkarikázom.
Amikor már majdnem kész a lecsó beleteszem a kolbászt. A tűzhelyt elzárom, de a lapon hagyom az ételt, hogy a kolbász a maradék hőtől készre főljön.
A tökös lecsót a főtt burgonyával tálalom.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp / megjegyzés:
A mélyhűtőben volt gyalult tök. Ideje volt kezdeni vele valamit. Tökfőzelékhez nem volt kedvem, bár volt kapor, meg tejföl is a hűtőben. Viszont lecsót már régen ettem.