Töltött burgonya Vicuskától
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst vegetás vízben jó puhára főzzük. Miután kihűlt apró kockákra vágjuk.
A krumplikat, egészben héjastól sós vízben megfőzzük.
Hagyjuk kihűlni,majd kettévágjuk. A közepét kikaparjuk, és egy tálba tesszük, ahol villával összetörjük.
A hagymát, a petrezselymet, a paradicsomot, és az almát apróra vágjuk.
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, a paradicsomot, az összetört burgonyát, a petrezselyemzöldet, az almát, a tejfölt. Ízlés szerint fűszerezzük, és összefőzzük.
A tölteléket a burgonya csónakokba töltjük.
A tetejükre 1-1 szelet sajtot teszünk.
Kiolajazott tepsibe vagy jénaiba sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben jó ropogósra sütjük.
Tormaszósszal tálaltam!