Főoldal / Sertés ételek / Töltött burgonya Vicuskától

Töltött burgonya Vicuskától

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött burgonya Vicuskától

Töltött burgonya Vicuskától

Hozzávalók:

  • 6 db nagy krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg hús (csirke vagy sertés)
  • 1 db paradicsom
  • petrezselyem zöldje
  • 100 ml tejföl
  • 1 db alma
  • bors
  • vegeta
  • 15 dkg sajt
  • olaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húst vegetás vízben jó puhára főzzük. Miután kihűlt apró kockákra vágjuk.
A krumplikat, egészben héjastól sós vízben megfőzzük.
Hagyjuk kihűlni,majd kettévágjuk. A közepét kikaparjuk, és egy tálba tesszük, ahol villával összetörjük.

A hagymát, a petrezselymet, a paradicsomot, és az almát apróra vágjuk.

A hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, a paradicsomot, az összetört burgonyát, a petrezselyemzöldet, az almát, a tejfölt. Ízlés szerint fűszerezzük, és összefőzzük.

A tölteléket a burgonya csónakokba töltjük.
A tetejükre 1-1 szelet sajtot teszünk.
Kiolajazott tepsibe vagy jénaiba sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben jó ropogósra sütjük.
Tormaszósszal tálaltam!

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére