Töltött, csokoládé mázas kifli
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A lekenéshez:
A bevonathoz:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tésztacipót folpackba csomagoljuk és hidegre tesszük egy kis ideig. (pár órára)
A tojás fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral,majd hozzá keverjük a mandulát és a csokoládét.
A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Mindegyikbe teszünk a töltelékből és az egyik felét ráhajtjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. A tetejüket tejjel lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A kifliket hagyjuk kihűlni, majd vízgőz felett megolvasztott fehér és étcsokoládéval váltakozva lekenjük. Ízlés szerint szeletelt mandulával is megszórhatjuk.
Tipp / megjegyzés:
Nagyon finom omlós kiflit is sütöttem.
Mandula helyett diót is használhatunk.
Egy kissé szétterült, de nagyon finom,omlós lett.