Főoldal / Egytálételek / Töltött káposzta III

Töltött káposzta III

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött káposzta III

Töltött káposzta III

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús
  • 15 dkg füstölt hús
  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg zsír
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • törött bors
  • majoránna
  • só ízlés szerint
  • 1 egész tojás
  • 8 dkg rizs
  • 3 dl tejföl
  • 1 tk. pirospaprika
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zsíron megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a tűzről félrehúzva belekeverjük a zúzott fokhagymát.A darálthúst elkeverjük a pirított hagymával, a tojással, a rizzsel és a fűszerekkel.

Nedves kézzel gombócokat formázunk belőle.

Egy zsírral kikent lábosban elterítjük a savanyú káposztát. Rátesszük a húsgombócokat, a füstölt hús darabokat, majd felengedjük annyi vízzel hogy ellepje sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. Bele tesszük a feldarabolt kolbászt, és lassú tűznél puhára pároljuk.

Ha elkészült a káposztánk belekeverjük a tejfölt és kínáljuk.

Friss kenyeret fogyaszthatunk mellé.

Tipp / megjegyzés:
Arra ügyeljünk hogy mindig legyen rajta lé, és a keverésnél a gombócokat nehogy szét nyomjuk a főzőkanállal.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére