Töltött káposzta III
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A zsíron megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a tűzről félrehúzva belekeverjük a zúzott fokhagymát.A darálthúst elkeverjük a pirított hagymával, a tojással, a rizzsel és a fűszerekkel.
Nedves kézzel gombócokat formázunk belőle.
Egy zsírral kikent lábosban elterítjük a savanyú káposztát. Rátesszük a húsgombócokat, a füstölt hús darabokat, majd felengedjük annyi vízzel hogy ellepje sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. Bele tesszük a feldarabolt kolbászt, és lassú tűznél puhára pároljuk.
Ha elkészült a káposztánk belekeverjük a tejfölt és kínáljuk.
Friss kenyeret fogyaszthatunk mellé.
Tipp / megjegyzés:
Arra ügyeljünk hogy mindig legyen rajta lé, és a keverésnél a gombócokat nehogy szét nyomjuk a főzőkanállal.