Főoldal / Egytálételek / Töltött karalábé fehérboros tejszínes szószban

Töltött karalábé fehérboros tejszínes szószban

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött karalábé fehérboros tejszínes szószban

Töltött karalábé fehérboros tejszínes szószban

Hozzávalók:

  • 3 db új karalábé
  • 12 db karalábé levél
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 db újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 db medvehagyma levél
  • 2 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1 db chili paprika
  • petrezselyem
  • 35 dkg sertés darát hús
  • egy marék rizs
  • 2 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék
  • 2 db szárnyas húsleves-kocka
  • olíva olaj
  • tejföl
  • főzőtejszín
  • fehérbor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A beáztatott rizst megfőzöm.

A hagymákat, petrezselyem zöldet aprítom, az újhagyma szárát, a medvehagymát, a kisebb karalábé leveleket és a szárakat, a paprikákat felvágom.

A Hot Pan-ben olajon a hagymákat megdinsztelem a darált hússal együtt, egy keverő tálba teszem. Hozzáadom az újhagyma zöldjét, a petrezselymet, tojásokat, főtt rizst, fűszerezem, összekeverem.

A karalábékat megpucolom, félbevágom, belsejüket kivájom.

Megtöltöm őket, valamint a leveleket a töltelékkel.

Beleteszem a Hot Pan-be, mellérakom a karalábé forgácsokat és az összevágott leveleket és szárakat, felöntöm 1 liter vízzel, fűszerezem. Főzöm.

Mikor már majdnem kész, öntök rá fehér bort és főző tejszínt.

Tálaláskor a tányérra mert karalábékra teszek tejfölt.

Aki akarja, be is habarhatja.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére