Töltött karalábé fehérboros tejszínes szószban
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A beáztatott rizst megfőzöm.
A hagymákat, petrezselyem zöldet aprítom, az újhagyma szárát, a medvehagymát, a kisebb karalábé leveleket és a szárakat, a paprikákat felvágom.
A Hot Pan-ben olajon a hagymákat megdinsztelem a darált hússal együtt, egy keverő tálba teszem. Hozzáadom az újhagyma zöldjét, a petrezselymet, tojásokat, főtt rizst, fűszerezem, összekeverem.
A karalábékat megpucolom, félbevágom, belsejüket kivájom.
Megtöltöm őket, valamint a leveleket a töltelékkel.
Beleteszem a Hot Pan-be, mellérakom a karalábé forgácsokat és az összevágott leveleket és szárakat, felöntöm 1 liter vízzel, fűszerezem. Főzöm.
Mikor már majdnem kész, öntök rá fehér bort és főző tejszínt.
Tálaláskor a tányérra mert karalábékra teszek tejfölt.
Aki akarja, be is habarhatja.