Töltött karalábé vörösboros paradicsomszószban
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Tipp / megjegyzés:
A rizst felteszem főni. A karalábé tetejét levágom, a belsejét egy kanállal kivájom, a szárakat, kisebb leveleket aprítom, 3 nagyobb levelet félreteszek.
A hagymákat, bazsalikomot és a petrezselymet apróra vágom.
Egy serpenyőben olajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, fehéredésig sütöm.
Beleteszem egy keverőtálba, hozzá a rizst, fűszereket, tojást, összekeverem. Megtöltöm a karalábét és a leveleket.
Egy fazékba beleteszem a karalábé forgácsokat, aprított karalábé leveleket, bazsalikom leveket, felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockákat, beleöntöm a paradicsom sűrítményt, ketchupot és chili szószt.
Belerakom a töltött karalábét és leveleket, főzöm. A végén öntök bele vörös bort.