Töltött lángos
Hozzávalók:A lángos tésztához:
A töltelékhez:
A sütéshez:
|
|
Elkészítés:
Az elmorzsolt élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A liszttel elkeverjük a sót, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a tejfölt és a többi langyos tejjel jól kidolgozzuk. Letakarva, langyos helyen, a duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket.
A hagymát apróra vágjuk, olívaolajon átfuttatjuk és a többi hozzávalóval (a sajt kivételével) puhára sütjük. Kihűtjük.
A megkelt tésztát, lisztezett deszkán fél centiméter vastagra kinyújtjuk, és 6×7 cm-es négyzetekre felvágjuk.
Közepére teszünk a töltelékből, megszórjuk sajttal és feltekerjük mint a buktát.
A két végét összecsípjük, és konyharuhával letakarva 20 percet hagyjuk kelni.
Nem túl forró étolajban, fedő alatt kisütjük. Félidőben megfordítjuk.
Papírtörlőre szedjük, az étolajat lecsepegtetjük.
Ízlés szerint más töltelékkel is elkészíthető.
Jó étvágyat kívánok a finom töltött lángoshoz!