Töltött, sajtos-kapros palacsinta
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, a cukrot, és sót szárazon összekeverni, majd hozzá adjuk a tojásokat.(azért látsz 7 db-ot, mert 3 db kétszikű tojás volt) A kaprot felaprítjuk, a fokhagymát lereszeljük.
A tej felét hozzáadva az egészet simára keverjük, majd apránként a felolvasztott vajat és a reszelt sajtot is beledolgozzuk.
Ezután beleszórjuk a kaprot és a reszelt fokhagymát, valamint a megmaradt tejet. Elkeverjük és 10 percig pihentetjük.
A palacsinta sütőbe egy teáskanál olajat öntünk (csak az első alá kell), felforrósítjuk a serpenyőt majd annyi tésztát teszünk bele, hogy vékonyan kibélelje a serpenyőt. Közepes hőfokon, mind két oldalát pirosra sütjük. Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta el nem fogy.
A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverjük. Ízlés szerint a palacsintára kenjük, a két oldalát behajtjuk és feltekerjük.
Jó étvágyat hozzá!