Töltött tiramisu keksz
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A kekszek mártogatásához:
|
|
Elkészítés:
Az 1,5 evőkanál meleg tejszínben feloldjuk a cappuccino port majd félretesszük.
A lisztet elvegyítjük a darált mandulával és a sütőporral. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tojás sárgákat, majd a tejszínes cappuccinot, végül a lisztes keveréket. Összedolgozzuk a tésztát, majd folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük 1 órára.
Lisztezett nyújtólapon 3mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, majd formákat szaggattunk belőle, és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk. 175 fokra előmelegített sütőben 6-7 perc alatt megsütjük őket.
Amíg kihűlnek elkészítjük a tölteléket. A tejszínt felmelegítjük, feloldjuk benne a cappuccino port, a cukrot, majd elkeverjük a mascarponéval.
A lyukas kekszeket olvasztott csokival díszítjük, majd miután a csoki megdermedt a kekszeket megtöltjük a mascarponés krémmel.
Hűtőben kell tartani a krém miatt, de töltetlenül lezárt dobozban is lehet tárolni.