Töltött zsemle csokival, és friss eperrel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tejbe elkeverjük az 5 dkg cukrot, és 1 tojást.
A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket egy kanál segítségével kiszedjük.
A tejbe mártjuk a zsemléket a tetejükkel együtt, és egy margarinnal kikent tepsibe rakjuk mind a 8 áztatott zsemlét.
A túrót villával összetörjük, bele tesszük a zsemlék kiszedett belsejét, a maradék cukrot, 1 tojást, a citrom héját, a 5 dkg cukrot és annyi tejfölt hogy jól kenhető krémünk legyen. Végül bele keverjük a mazsolát is. Ezzel a krémmel megtöltjük a zsemléket, majd rátesszük a tetejüket.
A megmaradt tejjel meglocsoljuk, és előmelegített sütőben készre sütjük.
Ha langyosra hűlt, a tetejét megrakjuk eperrel, és csurgatunk rá olvasztott csokit.
Langyosan és hidegen is kínálhatjuk.
Tipp / megjegyzés:
Málnával, szederrel készítve is nagyon finom.