Főoldal / Desszertek / Töltött zsemle csokival, és friss eperrel

Töltött zsemle csokival, és friss eperrel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött zsemle csokival, és friss eperrel

Töltött zsemle csokival, és friss eperrel

Hozzávalók:

  • 8 zsemle
  • 25 dkg túró
  • 1 l tej
  • mazsola reszelt citromhéj
  • 2 egész tojás
  • tejföl
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg friss eper
  • 5 dkg olvasztott csoki
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejbe elkeverjük az 5 dkg cukrot, és 1 tojást.

A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket egy kanál segítségével kiszedjük.

A tejbe mártjuk a zsemléket a tetejükkel együtt, és egy margarinnal kikent tepsibe rakjuk mind a 8 áztatott zsemlét.

A túrót villával összetörjük, bele tesszük a zsemlék kiszedett belsejét, a maradék cukrot, 1 tojást, a citrom héját, a 5 dkg cukrot és annyi tejfölt hogy jól kenhető krémünk legyen. Végül bele keverjük a mazsolát is. Ezzel a krémmel megtöltjük a zsemléket, majd rátesszük a tetejüket.

A megmaradt tejjel meglocsoljuk, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Ha langyosra hűlt, a tetejét megrakjuk eperrel, és csurgatunk rá olvasztott csokit.

Langyosan és hidegen is kínálhatjuk.

Tipp / megjegyzés:
Málnával, szederrel készítve is nagyon finom.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére