Főoldal / Szárnyas Ételek / Tripla szalonnás rakott csirkemell

Tripla szalonnás rakott csirkemell

Tripla szalonnás rakott csirkemell

Tripla szalonnás rakott csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 8-10 szelet bacon szalonna
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 4 szelet füstölt szalonna (kenyér szalonna)
  • 1-2 fej hagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 paprika (tv vagy kaliforniai)
  • 30 dkg reszelt sajt
  • só, bors

A körethez:

  • 1,5 kg burgonya
  • olaj (a sütéshez)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.

A füstölt szalonnát felszeleteljük és egy serpenyőben kisütjük a szalonna taréjokat.
Kivesszük a serpenyőből, majd a visszamaradt zsiradékban elősütjük a csirkemell szeleteket.

Az elősütött húst egy tepsiben egymás mellé sorakoztatjuk.
megpakoljuk a bacon szeletekkel, szeletelt paradicsommal, paprikával, hagymával, kolozsvári szalonnával, majd megszórjuk sajttal és betesszük a 170 fokra előmelegített sütőbe. kb 30-40 perc alatt megsütjük.

Amíg a hús sül, megpucoljuk és legyaluljuk a burgonyát, majd forró olajban ropogósra sütjük. Papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges olajat.

A készre sült rakott csirkemelleket a burgonya chipsszel és savanyúsággal vagy salátával kínáljuk.

Mentés

Mentés

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére