Tripla szalonnás rakott csirkemell
Hozzávalók:
A körethez:
|
|
Elkészítés:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
A füstölt szalonnát felszeleteljük és egy serpenyőben kisütjük a szalonna taréjokat.
Kivesszük a serpenyőből, majd a visszamaradt zsiradékban elősütjük a csirkemell szeleteket.
Az elősütött húst egy tepsiben egymás mellé sorakoztatjuk.
megpakoljuk a bacon szeletekkel, szeletelt paradicsommal, paprikával, hagymával, kolozsvári szalonnával, majd megszórjuk sajttal és betesszük a 170 fokra előmelegített sütőbe. kb 30-40 perc alatt megsütjük.
Amíg a hús sül, megpucoljuk és legyaluljuk a burgonyát, majd forró olajban ropogósra sütjük. Papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges olajat.
A készre sült rakott csirkemelleket a burgonya chipsszel és savanyúsággal vagy salátával kínáljuk.