Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Trüffel golyó mogyoró grillázzsal

Trüffel golyó mogyoró grillázzsal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Trüffel golyó mogyoró grillázzsal

Trüffel golyó mogyoró grillázzsal

Hozzávalók:

A trüffel golyókhoz:

  • 250 g jó minőségű étcsokoládé (minimum 70% kakaó tartalommal)
  • 250 ml tejszín
  • 8 dkg vaj

A grillázshoz:

  • 4 ek. cukor
  • 5 dkg török mogyoró
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csokoládét apró darabokra tördeljük.
A tejszínt a vajjal együtt egy lábosba tesszük, és addig melegítjük alacsony lángon, míg a vaj elolvad. Ekkor lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a csokoládét és addig keverjük, míg elolvad és sűrű krémet kapunk. (ilyenkor ízlés szerinti aromákkal ízesíthetjük)
Majd tegyük a hűtőbe legalább 4 órára vagy egy egész éjszakára, hogy a krém lehűljön, és szépen megdermedjen.

Készítsük el a grillázst. A mogyorót egy forró serpenyőben pirítsuk meg, majd ha langyosra hűlt dörgöljük le a vékony barna héját. (nem baj, ha marad rajta egy kevés) Majd egy késes aprítóban aprítsuk darabosra.
A cukrot egy lábosban karamellizáljuk meg, majd ha már szép aranyszínű keverjük bele a mogyorót, és öntsük ki egy szilikonos sütőlapra, és simítsuk el, hogy kihűljön és megdermedjen.
A megdermedt grillázst késes aprítóban vagy kávédarálóban aprítsuk darabosra. De ezt úgy is elvégezhetjük, hogy a grillázst egy zacskóba tesszük és egy hús klopfolóval megdöngetjük.

A megdermedt trüffelből diónyi méretű golyókat hengergetünk, majd a mogyoró grillázsba hempergetjük. Papírkapszlikba tesszük, majd fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Trüffel golyó mogyoró grillázzsal 4.50/5 (2 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére