Trüffel golyó mogyoró grillázzsal
Hozzávalók:A trüffel golyókhoz:
A grillázshoz:
|
|
Elkészítés:
A csokoládét apró darabokra tördeljük.
A tejszínt a vajjal együtt egy lábosba tesszük, és addig melegítjük alacsony lángon, míg a vaj elolvad. Ekkor lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a csokoládét és addig keverjük, míg elolvad és sűrű krémet kapunk. (ilyenkor ízlés szerinti aromákkal ízesíthetjük)
Majd tegyük a hűtőbe legalább 4 órára vagy egy egész éjszakára, hogy a krém lehűljön, és szépen megdermedjen.
Készítsük el a grillázst. A mogyorót egy forró serpenyőben pirítsuk meg, majd ha langyosra hűlt dörgöljük le a vékony barna héját. (nem baj, ha marad rajta egy kevés) Majd egy késes aprítóban aprítsuk darabosra.
A cukrot egy lábosban karamellizáljuk meg, majd ha már szép aranyszínű keverjük bele a mogyorót, és öntsük ki egy szilikonos sütőlapra, és simítsuk el, hogy kihűljön és megdermedjen.
A megdermedt grillázst késes aprítóban vagy kávédarálóban aprítsuk darabosra. De ezt úgy is elvégezhetjük, hogy a grillázst egy zacskóba tesszük és egy hús klopfolóval megdöngetjük.
A megdermedt trüffelből diónyi méretű golyókat hengergetünk, majd a mogyoró grillázsba hempergetjük. Papírkapszlikba tesszük, majd fogyasztásig hűtőben tároljuk.