Főoldal / Desszertek / Túró Rudis muffin

Túró Rudis muffin

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túró Rudis muffin

Túró Rudis muffin

Hozzávalók:

12 db muffinhoz:

  • 4 db Túró Rudi
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 15 dkg mascarpone (v. túró)
  • 2 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl olaj
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Mindegyik Túró Rudit vágjuk fel három egyforma darabra, és tegyük félre.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, a szódabikarbónával, és egy csipet sóval, majd szitáljuk bele egy tálba.
A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára. Ezután adjuk hozzá az egész tojásokat, a tejfölt, az olajat, a citromlevet és a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze.
A lisztes keverékhez öntsük hozzá a mascarponés-cukros keveréket, majd egy fakanállal keverjük alaposan össze.

A muffin formát béleljük ki papírral, vagy szilikonos formával, majd mindegyikbe tegyünk egy kisebb kanál tésztát, és állítsunk a közepébe egy Túró Rudit. Ezután kanalazzuk rá a megmaradt tésztát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 25 perc alatt készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd úgy kínáljuk. A muffin tésztája finom szaftos, és közepében pedig megbújik a Túró Rudi.

Túró Rudis muffin 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére