Főoldal / Desszertek / Túrókrémes fatörzs

Túrókrémes fatörzs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrókrémes fatörzs

Túrókrémes fatőrzs

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 8 deka cukor
  • 8 deka liszt
  • 2 deka kakaópor
  • fél cs sütőpor
  • 2 kanál víz

A töltelékhez:

  • 25 deka áttört túró
  • 10 deka cukor
  • 2 kanál tejföl
  • 1 citrom leve
  • 1 cs. tejszínes pudingpor
  • 1 kanál cukor
  • fél liter tej

A tetejére:

  • 1 tábla étcsokoládé
  • 5 deka margarin
  • 3 kanál étolaj

A díszítéshez:

  • kókusz 
  • marcipán
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojás sárgáját, 1 kanál cukorral, és a vízzel kikeverem.

A tojás fehérjét a maradék cukorral habbá verem.

A sárga masszába a habot óvatosan belekeverem. A végén a sütőporos, kakaóporos, lisztet adom hozzá.

Sütőpapiros sütőlapon megsütöm 170-180fokon.

Amikor kihűlt, a papírt lehúzom róla.

Elkészítem a krémet:

A túrót, cukorral, tejföllel, 1 citromlevével kikeverem.

A tejszínes pudingot a  tejjel, cukorral megfőzöm.

Amikor kihűlt a túrókrémmel összekeverem, és a lapot megtöltöm vele.

Feltekertem, és tetejét bevonom a margarinnal és olajjal megolvasztott csokoládéval.

Kókusszal és marcipánnal díszítem.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére