Túrós alagút
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 2 felé osztjuk, és kinyújtjuk akkorára, hogy 2 őzgerinc formára elég legyen.
De úgy, hogy az őzgerinc formáról bőven lelógjon, mert a végén majd a töltelékre rá kell hajtani.
A töltelék hozzávalóit a tojásfehérje kivételével krémmé keverjük.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, és a túróval összekeverjük.
A krémet az őzgerinc formába öntjük, és a tészta széleivel betakarjuk.
Előmelegített sütőben, 145-150 fokon kb 45 percig sütjük.
A túrós alagút ha kihűlt, csokoládé mázzal leönthetjük, vagy tetszésünk szerint díszíthetjük.
Csokoládémáz nélkül is finom, egyszerűen elkészíthető sütemény.