Túrós bukta
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A lekenéshez:
|
|
Elkészítés:
A töltelék hozzávalóit a mazsola kivételével egy tálba tesszük, és összekeverjük. végül belekeverjük a mazsolát is, és félretesszük.
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük,és a robotgép dagasztó karjával addig verjük míg elválik az edény falától. Ekkor letakarjuk és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Ha a duplájára megkelt, lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra kinyújtjuk. Téglalapokat vágunk belőle, és egy kiskanál segítségével halmokat rakunk a közepükre. Ráhajtjuk a tészta két oldalát, majd a hajtással lefelé egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
A tetejüket lekenjük a felvert tojássárgájával, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük őket. A megsült túrós bukta tetejét porcukorral megszórjuk.
Tipp / megjegyzés:
Aki szereti tehet bele pudingot, mogyorókrémet, csoki krémet, vagy bármilyen ízű lekvárt is.