Túrós derelye
Hozzávalók:
Töltelékhez:
Morzsához:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk, és még melegen áttörjük.
Az áttört és lehűlt burgonyát, a sóval, tojással, liszttel összegyúrjuk és lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk.
A túrót kevés tejföllel, és ízlés szerinti cukorral kikeverjük. (aki szereti keverhet hozzá ízesítésként reszelt citromhéjat is)
A tészta felébe tejfölös cukros túrótölteléket teszünk.A másik felét ráhajtjuk és derelyevágóval kivágjuk.
Forró sós vízben kifőzzük.Amikor megfőttek feljönnek a víz tetejére kiszedjük.
Az olajat egy lábosban felhevítjük, hozzáadjuk a morzsát, és közepes lángon sűrű keverés mellett megbarnítjuk. Amikor már megbarnult, 1,5 deci forróvízzel felöntjük és összekeverjük villával. Kis lángon melegítve szétmorzsoljuk. (Így nem lesz száraz a morzsa)
A hideg vízzel leöblített kifőtt derelyéket a morzsába forgatjuk.
Cukros tejföllel tálaljuk.