Túrós-nektarinos béles
Hozzávalók:A mérce a kefires pohár
A töltelékhez:
A tészta lekenéséhez:
|
|
Elkészítés:
A töltelék hozzávalóit a túrós és a nektarin kivételével egy tálba tesszük és alaposan kikeverjük.
Bő fél órát hűtőbe tesszük, hogy lehűljön, és a búzadara megduzzadjon.
Ezután hozzákeverjük a túrót.
Egy 20 ×30 cm-es tepsit olajjal kikenjük, a leveles tésztát ketté vágjuk, tepsi méretre nyújtjuk és az egyiket tepsi aljába fektetjük.
Ráöntjük a tölteléket, rászórjuk a nektarin darabokat és befedjük a másik kinyújtott tésztával.
A tojást a tejföllel összekeverjük és a sütemény tetejére kenjük.
200 fokra melegített sütőben kb 60 percet sütjük, közben a tetejét alufóliával befedjük, hogy ne égjen meg a teteje.
Tepsiben hagyjuk kihűlni, tálaláskor porcukorral meghintjük.