Főoldal / Desszertek / Túrós-nektarinos béles

Túrós-nektarinos béles

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós-nektarinos béles

Túrós-nektarinos béles

Hozzávalók:

A mérce a kefires pohár

  • 1 cs vajas leveles tészta (25 dkg -os)

A töltelékhez:

  • 4 db 150 gr-os kefir
  • 3 db tojás
  • 1,5 pohár búzadara
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 1 sütőpor
  • 2 vaníliás cukor
  • 3/4 pohár étolaj
  • 5 pohár porcukor
  • 50 dkg túró
  • 4 db nektarin

A tészta lekenéséhez:

  • 1 db felvert tojás
  • 1 ek. tejföl
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A töltelék hozzávalóit a túrós és a nektarin kivételével egy tálba tesszük és alaposan kikeverjük.
Bő fél órát hűtőbe tesszük, hogy lehűljön, és a búzadara megduzzadjon.
Ezután hozzákeverjük a túrót.

Egy 20 ×30 cm-es tepsit olajjal kikenjük, a leveles tésztát ketté vágjuk, tepsi méretre nyújtjuk és az egyiket tepsi aljába fektetjük.
Ráöntjük a tölteléket, rászórjuk a nektarin darabokat és befedjük a másik kinyújtott tésztával.

A tojást a tejföllel összekeverjük és a sütemény tetejére kenjük.
200 fokra melegített sütőben kb 60 percet sütjük, közben a tetejét alufóliával befedjük, hogy ne égjen meg a teteje.

Tepsiben hagyjuk kihűlni, tálaláskor porcukorral meghintjük.

Túrós-nektarinos béles 5.00/5 (2 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére