Túrós pudingos pite
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és lisztezett deszkán közepes tepsi méretűre nyújtjuk,majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
A pudingot a tejjel, és 3 ek cukorral megfőzzük, kihűtjük.
A túrót villával jól összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a mazsolát, a tojássárgáját, a cukrot majd végül belekeverjük a kihűlt pudingot.
A tésztát megkenjük lekvárral, és a krémet rákenjük, a tetejére szintén lekvár kerül, majd előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A 4 tojásfehérjét, a cukorral kemény habbá felverjük és a tészta tetejére simítjuk.Vissza tesszük a sütőbe, míg a hab rá nem szárad.
Hűtjük, szeleteljük és porcukorral megszórva kínáljuk. Díszíthetjük tejszínhabbal, de akár friss gyümölcsökkel is a tetejét.
Tipp / megjegyzés:
A túrós pudingos pite gyümölcsös pudinggal az igazi, de eper helyett más ízesítésűvel is elkészíthető.