Főoldal / Desszertek / Túrós pudingos pite

Túrós pudingos pite

Túrós pudingos pite

Túros pudingos pite

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 dl tejföl
  • 15 dkg puha ráma
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 10 mazsola
  • 1 kicsi tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • citrom reszelt héja
  • lekvár
  • 1 csomag eper puding
  • 3 dl tej

A tetejére

  • 4 tojásfehérje
  • 4 ek. cukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és lisztezett deszkán közepes tepsi méretűre nyújtjuk,majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.

A pudingot a tejjel, és 3 ek cukorral megfőzzük, kihűtjük.

A túrót villával jól összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a mazsolát, a tojássárgáját, a cukrot majd végül belekeverjük a kihűlt pudingot.

A tésztát megkenjük lekvárral, és a krémet rákenjük, a tetejére szintén lekvár kerül, majd előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.

A 4 tojásfehérjét, a cukorral kemény habbá felverjük és a tészta tetejére simítjuk.Vissza tesszük a sütőbe, míg a hab rá nem szárad.

Hűtjük, szeleteljük és porcukorral megszórva kínáljuk. Díszíthetjük tejszínhabbal, de akár friss gyümölcsökkel is a tetejét.

Tipp / megjegyzés:
A túrós pudingos pite gyümölcsös pudinggal az igazi, de eper helyett más ízesítésűvel is elkészíthető.

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére