Főoldal / Desszertek / Túrós pudingos pite

Túrós pudingos pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós pudingos pite

Túros pudingos pite

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 dl tejföl
  • 15 dkg puha ráma
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 10 mazsola
  • 1 kicsi tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • citrom reszelt héja
  • lekvár
  • 1 csomag eper puding
  • 3 dl tej

A tetejére

  • 4 tojásfehérje
  • 4 ek. cukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és lisztezett deszkán közepes tepsi méretűre nyújtjuk,majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.

A pudingot a tejjel, és 3 ek cukorral megfőzzük, kihűtjük.

A túrót villával jól összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a mazsolát, a tojássárgáját, a cukrot majd végül belekeverjük a kihűlt pudingot.

A tésztát megkenjük lekvárral, és a krémet rákenjük, a tetejére szintén lekvár kerül, majd előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.

A 4 tojásfehérjét, a cukorral kemény habbá felverjük és a tészta tetejére simítjuk.Vissza tesszük a sütőbe, míg a hab rá nem szárad.

Hűtjük, szeleteljük és porcukorral megszórva kínáljuk. Díszíthetjük tejszínhabbal, de akár friss gyümölcsökkel is a tetejét.

Tipp / megjegyzés:
A túrós pudingos pite gyümölcsös pudinggal az igazi, de eper helyett más ízesítésűvel is elkészíthető.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére