Elmentem!Túrós smarni
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 50 dkg túró
- 2 tojás
- 2 dl tejföl
- 3 ek. cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg ráma
- reszelt citrom héj
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A mazsolát leforrázzuk, és 15 percig állni hagyjuk a vízben.
A túrót elkeverjük a tojások sárgájával és a tejföllel. Hozzáadjuk a lisztet, a citrom héjat, cukrot, vaníliás cukrot és alaposan kikeverjük.Végül hozzáadjuk a leszűrt mazsolát, és laza mozdulatokkal belekeverjük a tojásfehérjék kemény habját.
A vajat megolvasztjuk, és kikenünk vele egy sütőformát, vagy tortaformát.
A formába simítjuk a túrós masszát, és előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt porcukorral vagy gyümölcs öntettel, lekvárral kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
A lekvárhoz keverjünk 2 ek. vizet és azzal felmelegítve hígítsuk meg, így kínáljuk a túrós smarni mellé.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!