Főoldal / Desszertek / Túrós szelet

Túrós szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós szelet

Túrós szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • szükség esetén 2 ek. tejföl az összeállításhoz

A töltelékhez:

  • 40 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 4 dl tej
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg mazsola

A tetejére:

  • 1 db tojás
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalói összegyúrjuk.
Egy cipóba gömbölyítjük, folpacba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe.

Elkészítjük a tölteléket.
A vaníliás pudingport a tejjel, 5 dkg cukorral, és a vaníliás cukorral felfőzzük, majd kihűtjük.
A tojásokat ketté választjuk.
A tojásfehérjéket 5 dkg cukorral keményre verjük.
A tojás sárgákat a túróval, a reszelt citromhéjjal, és a kihűlt pudinggal krémesre keverjük, majd apránként egy fakanállal bele forgatjuk a tojáshabot.
A végén keverjük hozzá a mazsolát.

Egy 20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral béleljünk ki. A tésztacipót elfelezzük. Az egyiket, lisztezett deszkán kinyújtjuk a tepsink méretre és a tepsi aljába fektetjük.
A tölteléket ráöntjük, elsimítjuk és másik kinyújtott tésztalappal befedjük.

Villával megszurkáljuk a tetejét, hogy a sülés közben keletkező gőz távozni tudjon, majd felvert tojással lekenjük.
190 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva, porcukorral megszórva kínáljuk.

Túrós szelet 4.25/5 (8 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére