Túrós szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalói összegyúrjuk.
Egy cipóba gömbölyítjük, folpacba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe.
Elkészítjük a tölteléket.
A vaníliás pudingport a tejjel, 5 dkg cukorral, és a vaníliás cukorral felfőzzük, majd kihűtjük.
A tojásokat ketté választjuk.
A tojásfehérjéket 5 dkg cukorral keményre verjük.
A tojás sárgákat a túróval, a reszelt citromhéjjal, és a kihűlt pudinggal krémesre keverjük, majd apránként egy fakanállal bele forgatjuk a tojáshabot.
A végén keverjük hozzá a mazsolát.
Egy 20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral béleljünk ki. A tésztacipót elfelezzük. Az egyiket, lisztezett deszkán kinyújtjuk a tepsink méretre és a tepsi aljába fektetjük.
A tölteléket ráöntjük, elsimítjuk és másik kinyújtott tésztalappal befedjük.
Villával megszurkáljuk a tetejét, hogy a sülés közben keletkező gőz távozni tudjon, majd felvert tojással lekenjük.
190 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva, porcukorral megszórva kínáljuk.