Túrós vajas puffancsok mogyorós csokival töltve
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A vajat, a cottage cheese-t (vagy túrót), a sót és a nyírfacukrot betesszük a mixer táljába és jó alaposan összedolgozzuk. A lisztet is hozzáadva összedolgozzuk a tésztát. A tésztát folpackba csomagoljuk, és egy ékszakára a hűtőbe tesszük.
Reggel elővesszük, negyed órát hagyjuk a pulton melegedni, majd lisztezett lapon 3-4 milliméter vastagra kinyújtjuk.
A ravioli készítőt használunk, kiszúrjuk a tésztát, a közepébe egy-egy darabka csokit teszünk, majd a kis szerkentyűvel összenyomjuk. Sütőpapíros tepsire rakjuk őket és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Halványsárgára kell csak pirulnia, és ha langyosra hűlt, már fogyasztható is.