Túróval töltött diétás gombóc
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, burgonyanyomón áttörjük.
A lisztet egy tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a burgonyát. Összedolgozzuk annyi vízzel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát, lisztezett deszkán félcenti vastagra nyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk.
A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojást, a cukrokat, a citromhéjat, és annyi tejfölt hogy a krémünk ne legyen túl folyós. (ha túl híg, akkor kifolyik a tésztából)
A négyzetek közepére 1 kanál tölteléket teszünk, a tésztát összefogjuk és gombócot formázunk a kezünkkel.
A morzsát kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, és a fűszereket.
Forrásban levő vízben kifőzzük. Ha feljönnek a víz tetejére még főzzük 5 percig és szűrjük le, majd forgassuk a már elkészített morzsába.
Tipp / megjegyzés:
Ha nem diétásan csináljuk akkor is ugyan így készítjük csak nem diétás hozzávalókkal.