Tutti frutti szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojás sárgáját 3 kanál cukorral az olajjal és a vízzel habosra kikeverem.
A tojás fehérjét habbá verem a maradék cukorral. Amikor már kemény a hab, a sárgájával összekeverem óvatosan,hogy a hab ne törjön össze. Majd óvatosan belekeverem a lisztes sütőport.
Sütőpapiros sütőlapra teszem és 170fokon megsütöm. Amikor kihűlt lehúzom róla a papírt és három egyenlő lapra vágom.
A tutti-frutti ízű pudingot a fél liter tejjel és a 2 evőkanál cukorral megfőzöm, majd kihűtöm.
A lapzselatint a csomagoláson leírtak szerint feloldom.
A tejszínt a porcukorral habbá verem, hozzáadom a mascarponét és a feloldott zselatint. A pudinggal összekeverem, és a lapokat a krémmel megtöltöm.
Hidegre teszem.
A tetejére való máz hozzávalóit gőz felett besűrítem, majd a sütemény tetejére simítom.
Mandulával díszítettem, de ez ízlés szerint változtatható.