Főoldal / Desszertek / Tűzoltó szelet

Tűzoltó szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tűzoltó szelet

Tűzoltó szelet

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:

  • 23 dkg finomliszt
  • 2 kk. sütőpor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 12 dkg vaj
  • 2 db tojás

A töltelék tetejére:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg finomliszt
  • 1,5 tk. őrölt fahéj

A töltelék hozzávalói:

  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 4 ek. cukor
  • 1,5 tk. őrölt fahéj
  • 7 dl meggybefőttlé
  • 7 dl meggybefőtt

Tetejére:

  • 1/2 liter tejszín
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe nyomkodjuk. /elég lágy a tészta, nem igazán nyújtható/

A befőtt levét leszűrjük, majd kiegészítjük vízzel, hogy 7 dl legyen. (Én, az általam eltett magozott meggyet használtam.)
Eloszlatjuk a tésztán a lecsepegtetett kimagozott meggyet.

A vanília pudingot, a cukrot és a fahéjat a meggy levével felfőzzük, és még melegen a meggyel megpakolt tésztára öntjük.

A töltelék tetejére valókat összekeverjük. Egy morzsalékos tészta lesz, amit a meggyleves pudingra morzsolunk.

190 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.

Amikor kihűlt, 1/2 liter növényi tejszínt felverünk, és a tetejére simítjuk.( használhatunk habtejszínt is, abban az esetben tegyünk hozzá habfixálót, hogy szépen tartson a hab) Ízlés szerint megszórjuk a tetejét fahéjjal.

Hűtőbe tesszük, majd kockákra vágva kínáljuk.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére