Tűzoltó szelet
Hozzávalók:A tészta hozzávalói:
A töltelék tetejére:
A töltelék hozzávalói:
Tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe nyomkodjuk. /elég lágy a tészta, nem igazán nyújtható/
A befőtt levét leszűrjük, majd kiegészítjük vízzel, hogy 7 dl legyen. (Én, az általam eltett magozott meggyet használtam.)
Eloszlatjuk a tésztán a lecsepegtetett kimagozott meggyet.
A vanília pudingot, a cukrot és a fahéjat a meggy levével felfőzzük, és még melegen a meggyel megpakolt tésztára öntjük.
A töltelék tetejére valókat összekeverjük. Egy morzsalékos tészta lesz, amit a meggyleves pudingra morzsolunk.
190 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt, 1/2 liter növényi tejszínt felverünk, és a tetejére simítjuk.( használhatunk habtejszínt is, abban az esetben tegyünk hozzá habfixálót, hogy szépen tartson a hab) Ízlés szerint megszórjuk a tetejét fahéjjal.
Hűtőbe tesszük, majd kockákra vágva kínáljuk.