Főoldal / Levesek / Tyúkhúsleves

Tyúkhúsleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tyúkhúsleves

Tyúkhúsleves metélttésztával

Hozzávalók:

  • 1 db csirkecomb
  • 1 db csirkefarhát
  • 2 db csirkeszárny
  • 4 db csirkenyak
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zellergumó
  • 1 db karalábé
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 db chilipaprika
  • 3 zellerlevél
  • 5 szál petrezselyem
  • 10 dkg metélt tészta
  • őrölt piros paprika
  • őrölt fekete bors
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A húsokat egy lábasban vízzel felöntve felteszem főni.

Közben a zöldségeket megpucolom, felvágom, beleteszem a levesbe, fűszerezem.

A tésztát megfőzöm.

Amikor a leves hozzávalói megfőttek, tálalok. A levesbe teszek tésztát, és vágok chilipaprikát,

Tipp / megjegyzés:
Régen a tyúkhúslevesből a húst és a zöldségeket is kiszedték, és külön tálalták. Nos én mindent benne hagytam. Ettől lehet, hogy nem olyan szép, de higgyétek el, nagyon finom. A húst persze lehet külön is fogyasztani.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére