Elmentem!Tyúkhúsleves
Hozzávalók:
- 1 db csirkecomb
- 1 db csirkefarhát
- 2 db csirkeszárny
- 4 db csirkenyak
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db zellergumó
- 1 db karalábé
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 2 db chilipaprika
- 3 zellerlevél
- 5 szál petrezselyem
- 10 dkg metélt tészta
- só
- őrölt piros paprika
- őrölt fekete bors
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A húsokat egy lábasban vízzel felöntve felteszem főni.
Közben a zöldségeket megpucolom, felvágom, beleteszem a levesbe, fűszerezem.
A tésztát megfőzöm.
Amikor a leves hozzávalói megfőttek, tálalok. A levesbe teszek tésztát, és vágok chilipaprikát,
Tipp / megjegyzés:
Régen a tyúkhúslevesből a húst és a zöldségeket is kiszedték, és külön tálalták. Nos én mindent benne hagytam. Ettől lehet, hogy nem olyan szép, de higgyétek el, nagyon finom. A húst persze lehet külön is fogyasztani.
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.