Főoldal / Egytálételek / Újragondolt rakott burgonya

Újragondolt rakott burgonya

Újragondolt rakott burgonya

Újragondolt rakott burgonya

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 1 szál kolbász
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 db virsli
  • 10 dkg húsos szalonna (pl: kolozsvári, császár, bacon)
  • só, bors
  • olaj
  • 1 ek. puha vaj
  • 375 ml tejföl (1 nagy dobozos)
  • 2 tojás
  • 15 dkg reszelt sajt

A tálaláshoz:

  • tejföl
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát megpucoljuk felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, villával összetörjük és egy kivajazott hőálló edény aljába simítjuk. (ha szükségét érezzük, picit megsózzuk)

A szalonnát apró csíkokra vagy kockákra vágjuk és egy serpenyőben kevéske olajon pirosra sütjük. Amikor kiengedte a zsírját, rátesszük a felszeletelt hagymát és a vékony karikákra vágott kolbászt és pár perc alatt megfuttatjuk. A végén a vékonyan felszeletelt virslit is hozzádobjuk és átforgatjuk. Ezt a hagymás szalonnás kolbászos “ragut” a krumplira simítjuk, majd rálocsoljuk a kisült zsírt is.

A tejfölt kikeverjük a tojással, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a reszelt sajtot is. A rakott burgonya tetejére simítjuk.

Betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb 20-25 perc alatt összesütjük. Ahogy pirulni kezd a teteje elkészült.

Tejföllel és ízlés szerinti salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére