Főoldal / Kelt tészták / Vajdasági sós

Vajdasági sós

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Vajdasági sós

Vajdasági sós

Hozzávalók:

  • 80 dkg finomliszt
  • 1 dl étolaj
  • 1 ek. cukor
  • 5 dl tej (langyos)
  • 5 dkg élesztő

A töltelékhez:

  • 25 dkg margarin
  • 3 db tojássárgája
  • 1 ek. só

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • ízlés szerint szezámmag vagy sajt
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Összedagasztjuk a tésztához valókat.
A töltelékhez habosra kikeverjük a puha margarint a tojássárgáját és a sót.

Négyfelé vesszük a tésztát.(nem kelesztjük) Téglalap alakúra nyújtjuk az egyik tésztát és megkenjük a töltelékkel.
Feltekerjük, mint a bejglit.

Háromszög alakú szeletekre vágjuk. Tojással lekenjük, majd megszórjuk sajttal vagy szezámmaggal és kikent tepsibe rakjuk.
200 fokon aranybarnára sütjük majd kínáljuk.

Vajdasági sós 3.78/5 (18 értékelés)

Kovácsné Tóka Renáta (15 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére