Főoldal / Desszertek / Vaníliakrémes gyümölcsös

Vaníliakrémes gyümölcsös

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vaníliakrémes gyümölcsös

Vanília krémes gyümölcsös

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 ek. kakaópor

A krémhez:

  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4 ek. cukor
  • 10 dkg ráma
  • a tetejére gyümölcs
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk.

A fehérjét félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habot verünk belőle. Egyenként bele keverjük a tojásokat, úgy hogy a habunk ne nagyon törjön meg.

Apránként hozzáadjuk a sütőporos, kakaós lisztet is.

A masszát, kikent, lisztezett formába simítjuk, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.A formában hagyjuk kihűlni.

A pudingport a tejjel megfőzzük.Amikor langyosra hűlt, apránként belekeverjük a cukrokkal habosra kikevert rámát.

A kész krémet a kihűlt tésztára kenjük.

A tetejét tetszés szerinti gyümölccsel díszítjük.

Tálalásig hűtőbe tesszük.

Tipp / megjegyzés:

Más pudinggal is csinálhatjuk, pl. a puncspudinghoz adhatunk rumaromát, kiemeli az ízét, a tetejére hozzá illő gyümölccsel, pl ribizli stb…..

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére