Vaníliakrémes gyümölcsös
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk.
A fehérjét félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habot verünk belőle. Egyenként bele keverjük a tojásokat, úgy hogy a habunk ne nagyon törjön meg.
Apránként hozzáadjuk a sütőporos, kakaós lisztet is.
A masszát, kikent, lisztezett formába simítjuk, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.A formában hagyjuk kihűlni.
A pudingport a tejjel megfőzzük.Amikor langyosra hűlt, apránként belekeverjük a cukrokkal habosra kikevert rámát.
A kész krémet a kihűlt tésztára kenjük.
A tetejét tetszés szerinti gyümölccsel díszítjük.
Tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp / megjegyzés:
Más pudinggal is csinálhatjuk, pl. a puncspudinghoz adhatunk rumaromát, kiemeli az ízét, a tetejére hozzá illő gyümölccsel, pl ribizli stb…..