Vaníliakrémes kókuszkocka
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A hempergetéshez:
|
|
Elkészítés:
A mézet a porcukorral, a margarinnal és a tojással habosra keverjük. Hozzákeverjük a tejet és a sütőporral elkevert lisztet, majd egy 20 x 30 cm olajozott, lisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A pudingot a tejjel sűrűre főzzük,és hagyjuk langyosra hűlni. a margarint a porcukorral habosra keverjük, majd apránként beledolgozzuk a kihűlt pudingba.
A kihűlt piskótát ketté vágjuk és a krémmel megtöltjük, hűtőbe tesszük, amíg lehűl és megszilárdul.
Míg hűl a krémes tésztánk megcsináljuk a bevonatot.
A porcukrot, 6 evőkanál tejjel, a margarinnal, a kakaóporral, és a rumaromával összefőzzük.
A kihűlt krémes piskótát felkockázzuk, és egyesével megforgatjuk a csokoládés bevonóban, majd meghempergetjük kókuszreszelékben.
Tipp / megjegyzés:
Érdemes belőle dupla adagot készíteni, mert hamar elfogy