Vaníliakrémes muffin
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A margarint a cukorral, és a vaníliás cukorral felhabosítjuk. Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, végül belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A masszát muffin-papírral bélelt formákba szedjük. Minden mélyedést 3/4-ig töltünk meg a masszával. Előmelegített sütőben 180fokon tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet.
A pudingot a tejben sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A margarint a cukorral, és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz. (fontos, hogy a puding hideg legyen, mert csak akkor kapunk sima krémet) A vaníliás krémet nyomózsákba töltjük.
A kihűlt muffinok tetejét levágjuk (megskalpoljuk őket) , majd a vaníliás krémből minden muffin alsó felére nyomunk egy adagot.
A csokoládét az olajjal vízgőz felet megolvasztjuk, és a muffinok tetejét bevonjuk vele. A csokoládés „tetőket” visszahelyezzük a krém tetejére.
Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.
Jó étvágyat kívánok!