Elmentem!Vaníliás panna cotta mézes őszibarackkal
Hozzávalók:
- 4 dl tejszín
- 2 dl tej
- 1 rúd vanília
- 8 dkg nyírfacukor (Xukor)
- 3 lap zselatin
- A mézes őszibarackhoz:
- 3 nagy őszibarack
- 2 kanál méz
- 5-6 db zöld kardamom
- 2 db csillagánizs
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A tejet és a tejszínt egy kis edénybe öntjük, majd hozzáadjuk a nyírfacukrot és a kettévágott vaníliarudat. Kevergetve felforraljuk., majd kivesszük belőle a vaníliarudat. A zselatinlapokat 5 percre hideg vízben áztatjuk, hogy meglágyuljanak. A meglágyult zselatint a tejszínes keverékbe tesszük és kevergetve beleolvasztjuk.
A tejszínes krémet formákba öntjük, és a hűtőbe tesszük dermeszteni. 5-6 óra kell neki, hogy ne essen szét, amikor kiborítjuk a formából.
Tálalás előtt elkészítjük az őszibarackot. A barackokat meghámozzuk és kettévágjuk. A kardamomot és a csillagánizst száraz serpenyőben illatosra pirítjuk és hozzáadjuk a mézet. Hagyjuk a mézet egy kicsit megbarnulni, majd beletesszük a felezett őszibarackokat és egy pár perc alatt megkaramellizáljuk.
A panna cottát a formák szélénél körbevágjuk, tányérra borítjuk és a mézes őszibarackkal tálaljuk.
lelekkonyha.blogspot.hu
Lélekkonyha (187 Recept)Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...