Vaníliás sűrített tejes buci tangzhonggal
Hozzávalók:A tangzhong-hoz:
A tésztához:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Először a tanzhongot főzzük meg, ezt el lehet előző nap is készíteni. A vizet csomómentesre keverjük a liszttel, majd feltesszük főzni, közepes lángon, folyamatosan kevergetve. Addig főzzük, míg csíkokat nem tudunk húzni a masszába, ez csak pár perc. Ha van hőmérő, akkor 65 fokosnak kell lennie. Átkaparjuk egy másik edénybe, és hagyjuk kihűlni.
A langyos tejben elkeverjük az evőkanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni. A többi hozzávalót a mixer táljába pakoljuk az olvasztott vaj kivételével. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt is, és elkezdjük dagasztani. Amikor a tészta már kezd szépen összeállni, akkor az olvasztott vajat is lassan hozzácsurgatjuk, és szép feszes, hólyagos tésztát dagasztunk. Letakarva duplájára kelesztjük.
(Annyira jó állagú volt a tészta, nem is kellett liszt a nyújtáshoz.)
Lazán átgyúrjuk, majd 8 részre osztjuk. Egyenként nyújtott könnycsepp formára nyújtjuk, a végébe egy darabka sós vajat teszünk és jó szorosan feltekerjük. Sütőpapíros tepsire tesszük őket, egymástól távol, és langyos helyen megint a duplájára kelesztjük.
Lekenjük a tejjel elkevert tojássárgájával, és 180 fokos sütőben szép aranysárgára sütjük őket.
Nagyon finom, próbáljátok ki, én este sütöttem meg másnap reggelire.