Vaníliás-szedres panna cotta
Hozzávalók:A vaníliás panna cotta-hoz:
A szedres réteghez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tejet és a tejszínt egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliáscukrot és felmelegítjük. Ha már langyos, hozzáadjuk a zselatint, és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik benne. Felforralni nem szabad!
Langyosra hűtjük, majd elosztjuk 4-5 pohár aljában, és betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
A szedret egy lábosba tesszük, majd hozzá adjuk a cukrot és kevergetve főzzük kb. 5 percig. Ezután levesszük a tűzről, majd egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek bele a zselébe.
Az átpasszírozott szedres pépet tegyük vissza a tűzre, majd állandó keverés mellett szórjuk bele a 1,5 tk. zselatint. Melegítsük, amíg a zselatin elolvad, majd hűtsük langyosra.
Kanalazzuk a szedres zselét a megdermedt panna cotta tetejére, és tegyük a hűtőbe dermedésig.
Hidegen kínáljuk. Tálaláskor pár szem friss vagy mirelit szederrel díszíthetjük.