Főoldal / Vegetáriánus / Vasi dödölle

Vasi dödölle

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vasi dödölle

Vasi dödölle

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 30 dkg nyers burgonya reszelve kevés vízben megfőzve
  • 1 dl főző víz
  • kb. 10 evőkanál forró olaj
  • 1 csapott evőkanál só
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Egy lábosba öntöm a lisztet és 1 csapott evőkanál sót, állandó kevergetés mellett felmelegítem.

A főtt burgonyát leszűröm, a főzővizéből 1 dl-t pohárba öntök.

Közben egy kis lábosba felteszem az olajat forrósodni a lángra.

A forró lisztbe apránként beledolgozom a főtt reszelt burgonyát, és kb. 1 dl főzővizet öntök rá. Késsel össze vagdalom kis darabokra.

Közben az olaj is forró lesz.(mikor beleteszem a kanalat sercegő hangot ad, akkor jó)

Kanálszám merem az olajat a tésztára és késsel dolgozom össze. kb. 10 evőkanállal, a tésztán is sercegni kell az olajnak akkor lesz jó.

Fedőt teszek rá és visszateszem a lángra pirulni, mert mi úgy szeretjük ha kicsit megpirul.Elzárjuk a lángot, és a meleg karikán hagyjuk pirulni.

Tejföllel kínáljuk.

Olcsó és finom.

Tipp / megjegyzés:
Arra vigyázzunk hogy a liszt és az olaj ne égjen meg, csak minden hozzávaló forró legyen, ezért célszerű a karikát tenni már az elején a lángra.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére