Vasi dödölle
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy lábosba öntöm a lisztet és 1 csapott evőkanál sót, állandó kevergetés mellett felmelegítem.
A főtt burgonyát leszűröm, a főzővizéből 1 dl-t pohárba öntök.
Közben egy kis lábosba felteszem az olajat forrósodni a lángra.
A forró lisztbe apránként beledolgozom a főtt reszelt burgonyát, és kb. 1 dl főzővizet öntök rá. Késsel össze vagdalom kis darabokra.
Közben az olaj is forró lesz.(mikor beleteszem a kanalat sercegő hangot ad, akkor jó)
Kanálszám merem az olajat a tésztára és késsel dolgozom össze. kb. 10 evőkanállal, a tésztán is sercegni kell az olajnak akkor lesz jó.
Fedőt teszek rá és visszateszem a lángra pirulni, mert mi úgy szeretjük ha kicsit megpirul.Elzárjuk a lángot, és a meleg karikán hagyjuk pirulni.
Tejföllel kínáljuk.
Olcsó és finom.
Tipp / megjegyzés:
Arra vigyázzunk hogy a liszt és az olaj ne égjen meg, csak minden hozzávaló forró legyen, ezért célszerű a karikát tenni már az elején a lángra.