Főoldal / Sertés ételek / Vasi pecsenye fűszeres burgonyával

Vasi pecsenye fűszeres burgonyával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vasi pecsenye fűszeres burgonyával

Vasi pecsenye fűszeres burgonyával

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertéstarja
  • 3 dl tej
  • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk. piros paprika
  • kb. 10 dkg liszt
  • őrölt bors

A sütéshez:

  • 1/2 liter olaj

A körethez:

  • 70 dkg fűszeres burgonya
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoltjuk, enyhén megsózzuk és meghintjük őrölt borssal. Egy tálba sorakoztatjuk. Fokhagymával összekevert tejjel leöntjük. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Másnap a lecsepegtetjük róla fokhagymás tejet, majd paprikás lisztbe forgatjuk és bő olajban, fedő alatt lassú tűznél kisütjük.
Nagyon finom.

A burgonyát étolajban kisütjük és a hús mellé kínáljuk.
Házi savanyúságot is tálalhatunk mellé.

Vasi pecsenye fűszeres burgonyával 4.00/5 (3 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére